Під приводом навчань Росія стягує до кордону з Україною війська та техніку.

Ці дії викликають занепокоєння не тільки в українського суспільства, а й країн Європи і США, пише "Обозреватель". Розвідка не виключає повномасштабного вторгнення.

30 березня стало відомо, що збільшення кількості російських військових було виявлено біля кордонів України, на території тимчасово окупованого Криму та в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Головнокомандувач збройними силами, генерал-полковник Руслан Хомчак 30 березня заявив, що у Брянській, Воронезькій, Ростовській областях і в Криму зосереджено 28 батальйонних тактичних груп країни-агресора. Війська стягують до кордонів України під виглядом військових навчань"Захід 2021".

За словами укріанської розвідки, не виключено, що ворог готує провокації, а також введення своїх військ на схід України під виглядом захисту громадян "ЛДНР". Існує варіант, що війська Путіна можуть просунутися вглиб України.

У Кремлі ж заявляють, що пересування військ РФ "нікого не повинно турбувати".

Президент України Володимир Зеленський вважає, що агресор намагається створити відчуття загрози. Він заявив, що армія України готова до будь-яких дій РФ, але акцентував на готовності домовлятися про перемир'я.

В РНБО зазначили, що стежать за діями росіян і вже розробляють кілька сценаріїв реагування на розвиток подій.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що нинішня ескалація є наймасштабнішою за останні роки. Але Київ разом з Німеччиною і Францією роблять все можливе, щоб конструктивний переговорний процес з Росією відбувся.

Крім того, підтримку нашій країні надає і США. У недавній розмові Володимира Зеленського з американським президентом Джо Байденом останній підтвердив підтримку суверенітету і територіальної цілісності України перед агресією Росії на Донбасі і в Криму.

Раніше Hyser писав про те, що в результаті ворожого обстрілу загинув український військовослужбовець.

Також Hyser повідомляв, що в уряді розробили план, який допоможе повернути під контроль території на сході країни, окуповані Росією.

Нагадаємо, що Кравчук розповів правду про різке загострення військових дій на Донбасі.