На 70 році життя не стало талановитої актриси театру і кіно Ніни Зоткиної, яка відома за фільмами "Розклад на завтра" і "Двоє в дорозі".

Про трагедію повідомив режисер Михайло Дегтяр на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook. Відомо, що артистка померла в Москві.

За словами режисера, він дізнався про смерть Ніни Зоткіної від однокурсниці по ВДІК, яка була її сусідкою і жила в сусідній квартирі. Однак, подробиці події він розкривати не став.

Відомо лише, що тіло загиблої виявили у квартирі лише через два тижні після смерті. Довелося викликати поліцію і виламувати двері.

Актриса жила у квартирі одна. Її чоловік актор Олексій Панькін помер ще у 2005 році.

Як зазначив Михайло Дегтяр, ще недавно Ніна зоткіна мріяла посадити на своїй ділянці троянди та зустріти там своє 90-річчя. Але, на жаль, цьому не судилося статися...

Ніна зоткіна народилася 23 грудня 1951 року в Пензі. Вона закінчила Вище театральне училище імені Щукіна. Працювала на студії "Мосфільм".

Популярність здобула завдяки ролям у фільмах "Розклад на завтра" і "Двоє в дорозі". Актриса зіграла у 21 фільмі, в тому числі в картинах "Бути людиною", "Пригоди маленького тата" та ін.

За фільм "Двоє в дорозі" Ніна Зоткіна отримала дві премії – приз за кращу жіночу роль і приз критики Міжнародного кінофестивалю в Празі в 1974 році та приз за кращу жіночу роль на кінофестивалі в Донецьку в 1974 році.

Раніше "Нyser" писав про те, що з життя пішла талановита російська актриса Ліана Жванія-зірка фільму-казки "Дванадцять місяців".

Також наш портал повідомляв, не стало найталановитішої американської дитячої письменниці Беверлі Клірі.

Нагадуємо, пішов з життя знаменитий актор, його пам'ятали за фільмами "Ліквідація" і "Пригоди Електроніка".