Жителі Одеської області не бажають дотримуватися карантинних обмежень

Про те, що попри на друге місце за щоденним приростом серед інфікованих коронавірусом, в Одесі продовжують саботувати протиепідемічні заходи, повідомляє новинний портал "Обозреватель".

Зі статистики, опублікованої міською державною адміністрацією Одеси, випливає, що станом на суботу, 3 квітня, у місті захворіли ще 570 громадян, а загалом, по області зареєстровано ще 1 521 випадок інфікування. З 294 пацієнтів з коронавірусом, розміщених в міській інфекційній лікарні, 69 знаходяться в стані середньої тяжкості, при цьому троє із загальної кількості, через важкі наслідки, підключені до апаратів штучної вентиляції легенів.

За останні 24 години до цього медичного закладу надійшло ще 44 громадянина з симптоматикою COVID-19. 75 інфікованих з підтвердженим коронавірусом направлені в міську лікарню №1, 72 - в лікарню №10, 112 - міськлікарню №5, 61 пацієнт знаходиться в міськлікарні №8, і ще 23 неповнолітніх - в дитячій міськлікарні №3. Таким чином, в опорних лікарнях міста, за даними на суботу, залишилося тільки 36 вільних ліжко-місць, призначених для пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

Статистика. Фото: omr.gov.ua
Статистика. Фото: omr.gov.ua

Проте за словами голови санітарного лікаря Одеської області, Сергія Дементьєва, жителі регіону не бажають дотримуватися санітарно-захисних норм. Зокрема, одесити не носять засобів індивідуального медичного захисту навіть у громадському транспорті, при відвідуванні ринків або магазинів. На думку Дементьєва, люди повністю не усвідомлюють складності критичної ситуації, а по домівках не сидять тільки тому, що їм нудно, не звертаючи уваги на всі спроби влади донести відомості про правильну поведінку в умовах карантину.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, які медичні послуги в Україні поки що залишаться безплатними.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що в офісі Президента вельми незвично готуються до реагування на підвищення рівня смертності від коронавірусної інфекції.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що за напад або погрози на адресу медичних службовців, в Україні можуть ввести кримінальну відповідальність. З реальними термінами ув'язнення.