За несплату податку на нерухомість для українців придумали нові кари

Про те, що може загрожувати власнику нерухомості, в тому випадку, якщо він ухиляється від сплати "добровільного внеску" за свою ж власність, виданню "Факти" розповів один з партнерів юридичної компанії "JN Legal", Сергій Дахновський.

За словами Дахновського, платник податків звільняється від сплати тільки в тому випадку, якщо фіскальний орган не направить повідомлення-рішення своєчасно. У зворотному випадку, фізичні особи зобов'язані сплатити податок не пізніше двох місяців з моменту отримання сповіщення, направленого відповідними органами не пізніше 1 липня того року, який слідує за періодом оподаткування.

Якщо ж у власника нерухомості виникла податкова заборгованість, його власність може потрапити в податкову заставу. Платник податків зберігає право на користування майном, але відчужувати його може тільки за згодою фіскального органу, або ж тоді, коли податковий орган не дав належної відповіді на звернення власника нерухомості в десятиденний термін.

Налог на недвижимость, фото:Hyser
Налог на недвижимость, фото:Hyser

Однак, державний орган залишає за собою право стягнути податок шляхом реалізації майна громадянина за умов: наявність податкової заборгованості; відсутність дій з боку платника податків по закінченню 60 календарних днів з моменту вручення вимоги; у власника нерухомості немає фінансових коштів як в готівці, так і на банківських рахунках, в сумі необхідної для погашення заборгованості.

Стягнути іншим майном податок можуть після прийняття судового рішення. Після отримання рішення суду, фіскальний орган надсилає документ до державної виконавчої служби, для подальшого справляння податкової заборгованості, відповідно до законодавства про виконавче провадження. У процесі виконавчого процесу, якщо борг не буде погашений боржником грошовими коштами або рухомим майном, держава може перейти до відчуження нерухомості заборгував власника.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у ПФУ пообіцяли більше не збільшувати вимоги до пенсійного віку жінок.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що через завищені комунальні тарифи, громадянин обіцяв підірвати ЖЕК.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що за відсутність ременів безпеки, водії платитимуть по 500 гривень.