У Білорусі вирішили приєднатися до Російської Федерації

Про те, що поки РФ переміщує батальйонний тактичні групи ближче до Донбасу, аналогічним ворожим процесом зайнялися і в Білорусі, повідомляє Telegram-канал "ЧП Україна".

На опублікованому очевидцями подій відео, можна нарахувати більше десятка броньованих транспортно-бойових машин піхоти, і як мінімум чотири військових вантажних автомобілів. Дія в цьому невеликому ролику відбувається поблизу від села Мотоль, що в Іванівському районі Брестської області. До кордону з Україною залишилося всього лише 50 кілометрів.

Нагадаємо, в четвер, 1 квітня 2021 року, прессекретар Адміністрації президента РФ, Дмитро Пєсков, заявив, що стягування російських військ і техніки до кордону з нашою країною не є актом агресії, а всього лише призначені для забезпечення безпеки РФ.

ВСУ. Фото: скріншот YouTube-відео
ВСУ. Фото: скріншот YouTube-відео

Своєю чергою, уряд України, а також західні експерти, відзначили посилення російської військової присутності як на Сході, так і на кордоні з анексованим Кримом. Зокрема, за інформацією, якою володіє Генеральний штаб ЗСУ, на 30 березня 2021 року, поруч з українським кордоном присутні 28 батальйонних тактичних груп російських військ, а на підході ще 25 таких же бойових з'єднань РФ.

Зазначимо, що 30 березня, наша держава звернулася до світової спільноти з проханням посилити економічні та політичний тиск на РФ, і вже 2 квітня у Володимира Зеленського все ж відбулася телефонна розмова з президентом США Джозефом Байденом про сформовану критичну ситуацію на Донбасі. Втім, поки рано міркувати про результати, через те, що президент США тільки передавав, що "вірить в Україну".

Відео з просуванням білоруських військ доступно для перегляду трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що російські найманці знову порушили "режим повного припинення вогню" на Донбасі.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що за словами представника РНБО, Володимир Зеленський провів секретне засідання з генералами ЗСУ.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що під Луганськом вже почалися бойові дії. Горять житлові будинки, а жителям рекомендують евакуюватися.