У "червону" карантинну зону можуть додати ще 3 області нашої країни

До такого невтішного висновку можна прийти, якщо звернути увагу на деякі показники, що визначають регіони з інтенсивним поширенням коронавірусної інфекції. Дані статистики опубліковані на офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я України.

Зокрема, за інформацією МОЗ, у Хмельницькій області завантаженість ліжко-місць досягла критичних переділів: 64 відсотки з 65 допустимих у "помаранчевій" зоні епідемічної небезпеки, і у два рази перевищено дозволений рівень поміж госпіталізованих. У Донецькій області - неприпустимий відсоток коефіцієнта виявлення заражених: 18 при нормальних 20, і також досягнутий максимальний рівень госпіталізацій(65 осіб, замість 60 на 100 000 населення). У Черкаській області - недостатній показник виявлення інфікованих: 22,6 відсотка, замість "помаранчевої" норми у 20.

Варто нагадати, що зараз "червону" мітку коронавірусної небезпеки вже отримали 10 областей, включаючи столицю України: Чернігівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Одеська, Чернівецька, Сумська, Київська, Миколаївська, Львівська та Житомирська області.

Поки ще марковані "помаранчевим" карантинним кольором: Черкаська, Хмельницька, Херсонська, Харківська, Тернопільська, Рівненська, Донецька, Дніпропетровська, Волинська, Полтавська, Луганська, Кіровоградська, Запорізька і Вінницька області. Єдина "жовта" область - Херсонська, а "зелених" карантинних зон в Україні, на жаль, вже не залишилося.

Відзначимо, що в столиці України, з понеділка, 5 квітня вводять посилені карантинні обмеження, викликані щоденним зростанням поміж інфікованих коронавірусом. У Києві не працюватимуть навчальні заклади, дитсадки та розважальні заклади. Допускати в громадський транспорт, як в наземний, так і в метро будуть тільки спецпропускам. Передбачається, що локдаун діятиме до 16 квітня.

Карантинні обмеження "червоної" зони. Фото: moz.gov.ua
Карантинні обмеження "червоної" зони. Фото: moz.gov.ua

До слова, раніше "Hyser" писав про те, як, можливо, будуть проходити церковні служіння на православний Великдень.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що попри обмеження "червоної" зони, жителі Одеси не бажають дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що медичні експерти попередили, коли українцям очікувати наступного етапу пандемії коронавірусу.