Синоптик попередила про різке похолодання і снігопади в Україні

Другий місяць весни увірвався в Україну з несподіваним потеплінням, яке вмить змінилося похолоданням і дощами. На цьому жарти квітня не закінчуються: 6 квітня в деяких регіонах пройдуть снігопади, а температура повітря впаде до 8 градусів морозу. Жителям яких областей слід готуватися до негоди, повідомила синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в facebook.
За прогнозом синоптика у вівторок, 6 квітня похолодання охопить західні регіони країни. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть від 3 до 8 градусів тепла. У Карпатах температура повітря буде і зовсім зимовою: до 3-8 градусів нижче нуля.

Холодне повітря зупиниться перед Київською та Вінницькою областями, тому в східних, південних і більшості центральних областей пощастить з погодою і температура повітря буде близько 9-13 градусів вище нуля.

Крім 8-градусного морозу в Карпатах очікуються також сильні снігопади. Складно буде назвати весняну погоду в західних областях, там очікується мокрий сніг. Жителям Чернігівської, Київської, Вінницької та Житомирської областей слід брати з собою парасольки, оскільки можливі періодичні опади у вигляді дощу. На решті ж території країни буде переважно суха погода, хіба що в Криму очікується невеликий дощ.
У столиці очікується тепла погода: вдень повітря прогріється до 10-13 градусів вище нуля. Разом з тим можливі незначні опади у вигляді дощу. Найближчими днями похолодання просунеться далі, а одночасно з тим Україну накриє циклон, тому в деяких регіонах очікуються дощі та мокрий сніг.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили українців про дощі та грози. Також в деяких регіонах вдарять заморозки.
Крім того портал Hyser інформував, що за прогнозами синоптиків потепління у квітні буде не довгим. У першій половині місяця буде тепло і сонячно, але друга декада буде холодною, аж до заморозків.