У Мінсоцполітики розповіли про нову зручну послугу

Многі пенсіонер турбує те, що вони не знають, як отримати послуги з пенсійного забезпечення в той час, як в більшій частині країни обстановка з коронавірусом складається вельми плачевна. В офіційній прес-службі Міністерства соціальної політики розповіли, що для цього можна скористатися інтернет-порталом електронних послуг ПФУ.

Так, крім порталу Пенсійного фонду, послуги можна отримати також і через Мобільний додаток "Пенсійний фонд", яке надає всі сервіси ПФУ в повному обсязі. Завдяки йому, наприклад, можна скористатися Пенсійним калькулятором і, користуючись страховим стажем і заробітною платою, дізнатися розмір своїх майбутніх виплат.

Для того ж, щоб оформити пенсію, потрібно просто зайти на сайт ПФУ за допомогою спеціального електронного підпису або через електронну ідентифікацію. Після цього потрібно увійти в Особистий кабінет і вибрати вкладку "заява на призначення пенсії". У вікні потрібно вписати всі потрібні дані в анкету, прикріпити копії потрібних документів.

Після цього потрібно вибрати більш зручний вид пенсійного посвідчення-паперове або електронне, а також спосіб інформування про етапи обробки заяви. Нарешті, потрібно підписати заяву електронним підписом і відправити в ПФУ.

Заява автоматично надійде до Пенсійного фонду. Якщо пенсію призначають, то повідомлення про це у вигляді СМС-повідомлення має надійти не пізніше 10 днів. Після того, як обробка закінчиться, в Особистому кабінеті з'явиться інформація про прогрес обробки та прийняття рішення про призначення пенсійних виплат.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що глава Мінсоцполітики Марина Лазебна розповіла, як будуть видаватися гроші на безкоштовний проїзд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд України відзвітував перед пенсіонерами про те, як просувається збір коштів на виплату пенсій.

Також "Hyser" писав, що у травні в силу вступлять річні тарифи на газ. В уряді пояснили, що це означає.