Складено докладний Календар свят на квітень і травень.

Цього року Великдень не буде раннім, бо його святкування припадає аж на 2 травня.

Вже сьогодні, 10 квітня, православні всього світу відзначатимуть Вселенську батьківську суботу. У цей день в церквах поминають покійних і служать панахиди. Віруючі відвідують могили родичів, наводять порядок після зими, залишають на них квіти.

24 квітня відзначається Лазарева субота. Всі ті люди, які сидять на посту, можуть трохи послабити своє меню і додати в нього рибу і ікру.

25 квітня відзначатимуть Вербну неділю. За тиждень до Великодня Церква згадує останні дні Христа. Друга назва цієї дати-Вхід Господній в Єрусалим. У цей день Христос урочисто в'їхав в Єрусалим.

Його зустрічали як Царя, а весь шлях був усланий пальмовим листям. За традицією прийнято в цей день приносити додому освячені в церкві вербні гілочки. Вважаються, що вони мають цілительські властивості і можуть допомогти навіть в найскладніших ситуаціях.Тому завжди гілочки несуть додому.

29 квітня відзначають чистий Четвер. У цей день існує популярний народний звичай вмиватися рано вранці на світанку. Це обіцяє красу і здоров'я. У це вірили з давніх часів. Тому люди намагалися завжди дотримуватися цього правила.

30 Квітня буде Страсна п'ятниця в цей день розіп'яли Христа і всі православні згадують останній його день на Землі.

І 2 травня вже відзначають Великдень. На світлу Христову неділю церковні служби починаються з вечора суботи. Під час них за традицією освячують паски, паски, фарбовані яйця та інші традиційні для великоднього столу страви.

Раніше Hyser писав про те, що українцям обіцяють літню спеку на вихідних, які регіони припече.

Також писали, що священики розповіли, що треба святити в церкві, як правильно зібрати Великодній кошик.

Нагадаємо, що Україну накриють нові хвилі холоду, синоптик попередила.