Мер міста Києва Віталій Кличко допускає введення в Києві комендантської години.

Так, у Києві через тяжке становище з коронавірусом може бути введено надзвичайний стан і комендантську годину. Про це розповів мер міста Віталій Кличко.

Він розповів про те, як він бачить розвиток ситуації в місті.

"Ми знаємо, що зараз комендантська година (діє) у багатьох країнах Європи, і нового нічого не придумали. Є два шляхи. Перший-вакцинація. Поки у нас немає достатньої кількості вакцини, залишається той же шлях - розірвати ланцюжок захворюваності. Якщо зараз цифри будуть зашкалювати і у нас відбудеться колапс медичної системи, у нас не буде іншого виходу", - сказав мер столиці.

Тому політик вважає, що введення комендантської години цілком обґрунтоване.

Нагадаємо, що комендантська година-це певного рівня обмеження для громадян для їх виходу на вулицю. Влада сама встановлює період часу, коли вони можуть вільно переміщатися в місті. Після все повинні бути вдома і не виходити. За цим стежитиме поліція. Якщо людина порушить комендантську годину, то його чекає штраф.

Відзначимо, що така практика досить поширена Європі та інших країнах в якості додаткових обмежень для боротьби з ковідом.

Наприклад, зараз у Франції в рамках загальнонаціонального локдауну через коронавірус відвідувати вулицю заборонено після 19:00. В якості додаткового заходу там заборонили розпивання алкоголю поза домом.

Рішення по комендантській годині може винести тільки Кабінет Міністрів. Але поки таке рішення ніхто не розглядає. Але якщо поширення хвороби не залишити зараз, то потім може бути сильно пізно.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, за якої умови буде посилення карантинних обмежень.

Також писали, що в Україні оновлено карантинні зони, кому не пощастило.

Нагадаємо, що МОЗ внесло зміни до протоколу лікування коронавірусу, вже сьомий раз з 2020 року.