Українські пенсіонери при переході на отримання пенсій через банківські картки зможуть самостійно вибрати банк

Українських пенсіонерів, які отримують виплати через "Укрпошту" масово переведуть на банківські картки. До 1 вересня пенсіонери можуть вибрати один з 40 банків, в якому хочуть обслуговуватися. Таку заяву зробив заступник голови Мінсоцполітики Віталій Музиченко в ефірі телеканалу "Україна 24".

Так, Віталій Музиченко заявив, що до 1 вересня 2021 року пенсіонери мають право самостійно з декількох Десяткою уповноважених банків вибрати той, що буде зручний для подальшого отримання пенсії. Він підкреслив, що на сьогоднішній день 70% від тих пенсіонерів, які отримують пенсії на карту, самостійно вибирали свій банк. Дана процедура виконується "в один дотик", тому з нею зможе впоратися кожен.
Заступник міністра додав, що пенсіонер або одержувач пенсії попередньо вибирає банк, а далі звертається туди для оформлення рахунку. Інформація про рахунки буде направлена до органу, що забезпечує пенсійні виплати автоматично. Також важливо врахувати, що якщо українець не вибере банк самостійно до 1 вересня, то рахунок створить орган, який здійснює виплати, про що проінформує одержувача пенсії.
Варто нагадати, що Міністерство соціальної політики ініціювало переведення всіх пенсіонерів, які отримують пенсії через "Укрпошту" на банківські картки. Даний крок був спровокований тим, що "Укрпошта" домоглася підвищення тарифів на доставку пенсій. Так, з 1 вересня всі пенсіонери будуть переведені на обслуговування в банку. Винятком стануть лише люди з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися, а також пенсіонери старше 80 років.