Рятувальники попередили українців про підвищений ризик сходження лавин у Закарпатській області

Поки жителі більшості регіонів радіють потеплінню, рятувальники попередили українців, які живуть на Заході про нову небезпеку. У горах Закарпатської області в розпал весни оголошено 3 рівень загрози, у зв'язку з високим ризиком сходження лавин. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У неділю, 11 квітня рятувальники звернулися до українців з попередженням про високий ризик сходження лавин на Закарпатті. Оголошено 3 рівень загрози. Зазначається, що таку ситуацію спровокувало потепління. Підвищення температури повітря призвело до танення снігу в Карпатах, що в свою чергу спровокувало підвищення рівня води в річках, а також підвищило загрозу сходження лавин.

Також рятувальники попередили про підйом рівня води на річках басейну Дністра (Львівська та Івано-Франківська області) протягом 11-12 квітня. Води підніметься на 0,2 - 0,7 метра над рівнями на 08:00 9 квітня. При цьому загрози для місцевих жителів дане явище не несе.

Варто відзначити, що 11 квітня синоптики спрогнозували суху і теплу погоду у всіх областях. Денна температура склала 18 градусів тепла. Винятком стали тільки західні регіони, де стовпчики термометрів піднялися до 20 градусів вище нуля.

Водночас розраховувати, що така погода збережеться на тривалий час не варто, оскільки синоптики прогнозують перепад температур як у квітні, так і в травні. Потеплішає, за прогнозами синоптиків, тільки після Великодня, яка цього року припадає на 2 травня. Однак звичної для останнього місяця весни спеки все ж не буде.

Раніше портал Hyser повідомляв, що на зміну весняній погоді в Україні прийде різке похолодання і дощі. Синоптики назвали регіони, в яких розбушується негода.
Також наш портал інформував, що синоптики попередили про погіршення погодних умов. Деякі регіони накриють снігопади і дощі, а температура знизиться до 8 градусів морозу.