В Україні оновили список областей, які відносяться до "червоній зоні".

Так, через різке зниження захворюваності на ковід в Україні знову оновили список областей, які відносяться до "Червоної зони". Міністерство охорони здоров'я рекомендувало поширити "червоний" рівень епідемічної небезпеки також на Харківську область.

"Жовтими" тепер є два регіони-до Херсонщини додалася Івано-Франківщина. Перелік з новими показниками опублікований на сайті МОЗ.

У Харківській області за минулу добу виявили 1374 нових заражень-19 (Всього 117 164), від наслідків хвороби померли ще 29 осіб (2208), а 518 вилікувалися (91 255). При тому, що завантаженість ліжок в лікарнях більше, ніж допустимі 50%. Це говорить про те, що хвороба продовжує активно поширюватися і потрібні більш радикальні заходи в даному випадку.

Таким чином на сьогодні в" червоній зоні " знаходяться наступні області: Київ, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області.

Крім того лікарі неодноразово говорили про те, що в лікарнях майже всі місця просто зайняті і приймати людей вони не можуть. Особливо не вистачає місць з киснем. Тому що стало надходити все більше людей з важкою формою захворювання, коли без кисневої підтримки вони просто не зможуть далі проходити лікування.

Також лікарі говорять про те, що змінилася і клінічна картина із захворюваністю. Зокрема, в лікарні стало більше надходити людей молодого віку. Також стали сильно часто хворіти діти аж до летального результату. Це говорить все про те, що хвороба "помолодшала".

Раніше Hyser писав про те, що в Україні одна область вийшла зі списку «червоних зон».

Також писали, що українцям розповіли, за якої умови буде посилення карантинних обмежень.

Нагадаємо, що відбулися серйозні зміни в "червоній" Україні, оновлені карантинні зони.