У МОЗ пообіцяли зміни епідемічних обставин в деяких регіонах України

Про те, що найближчим часом, з "червоного" карантинного списку приберуть Чернівецьку, Закарпатську та Чернігівську області, у програмі "Інтерв'ю з Яніною Соколовою", припустив заступник голови МОЗ і головний санлікар України, Віктор Ляшко.

За словами Віктора Ляшка, ці області змінять "червоний" колір на інший, а такий результат досягнутий застосуванням локальних карантинних вимог, і вже через три, чотири або п'ять днів, Чернівецька, Чернігівська, Закарпатська, та навіть Київська області, перейдуть з "червоного" не на "помаранчевий", а відразу на "жовтий" маркер епідемічної небезпеки, що зніме з цих регіонів дію посилених карантинних обмежень.

Також Ляшко не забув згадати й критичну епідемічну ситуацію в столиці України, зазначивши, що все, що відбувається в Києві пов'язано з "пандемічною втомою", і скільки б уряд не вводив нових карантинних обмежень, це не матиме абсолютно ніякого ефекту, якщо населення не буде дотримуватися банальних правил протидії поширенню коронавірусної інфекції, таких як: носіння індивідуальних засобів захисту(медичних масок і респіраторів); дотримання необхідної фізичної дистанції; обробка рук антисептичними складами та обов'язкове проходження вакцинації.

Вакцинація. Фото: скріншот YouTube-відео.
Вакцинація. Фото: скріншот YouTube-відео.

Втім, як зізнався Віктор Ляшко, його сім'я, так і не пройшла антикоронавірусну вакцинацію. Мабуть, близькі головного санлікаря України все ще в очікуванні постачання медичного препарату від "Pfizer", а індійський клон лікарського засобу від "AstraZeneca" уготований для інших громадян нашої країни.

Повна версія інтерв'ю з Віктором Ляшком доступна трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, за яких умов на всій території нашої країни можуть оголосити повний локдаун.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що Кабмін вніс поправки в деякі правила, що діють в "червоних" зонах епідемічної небезпеки.

А до цього ми розповідали про те, коли в столиці України можуть оголосити комендантську годину.