Фонд соцстрахування(ФСС) знову зіткнувся з нестачею коштів

Про те, що в першому кварталі цього року видаткова частина бюджету перевищила дохідну, через недостатні відрахування ЄСВ(єдиного соціального внеску), інформує пресслужба ФСС України.

Зокрема, у січні 2021 року до бюджету надійшло на 0,624 мільярда гривень менше, ніж необхідно для нарахування страхових виплат(включаючи оплату лікарняних листів), і на 0,758 мільярда гривень менше, ніж потрібно для фінансування десятків видів соціальних і медпослуг, і все це не враховуючи вже наявної заборгованості.

У лютому дефіцит коштів від відрахувань єдиних соціальних внесків до фонду склав трохи менше - 0,119 мільярда гривень(для виплат декретних і лікарняних) і 0,291 мільярда гривень нестачі на інші соціальні виплати. Але в березні цього року брак коштів знову збільшився: на лікарняні та декретні не вистачає 0,178 мільярда гривень, а загальна видаткова частина відчуває недобір в 0,367 мільярда гривень, без урахування ранніх заборгованостей.

Інфографіка. Фото: fssu.gov.ua
Інфографіка. Фото: fssu.gov.ua

Втім, у Фонді соцстрахування стверджують, що швидкість збільшення витрат, зокрема на матеріальне забезпечення, останнім часом постійно перевищує розміри надходжень від ЄСВ, і саме тому можуть виникати тимчасові затримки в термінах перерахування коштів на оплату лікарняних і подібних соцвиплат.

А на цей момент Фонд робить все можливе, щоб фінансування соцдопомог за лікарняними листами, пологами та вагітністю, витрат на поховання, страхових виплат травмованим на виробництві, і оплата державних медичних гарантій проводилися в затверджені законом терміни.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що в Україні в черговий раз планують блокувати "незаконно" ввезені телефони, відключаючи їх від мереж мобільних операторів зв'язку.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна розповіла, в якому випадку українець потрапляє за "ганебну межу".

А до цього ми розповідали про те, що у Мінсоцполітики пропонують скасувати пільговий проїзд у громадському транспорті.