В українському уряді висловилися щодо американського озброєння

На тлі загрози прямої військової агресії з боку Російської Федерації український уряд більш активно почав спілкуватися з представниками Сполучених Штатів Америки. У зв'язку з цим українські політики роблять нові висловлювання, наприклад, глава ОП Андрій Єрмак в інтерв'ю виданню "Time".

Так, в цьому інтерв'ю глава офісу Президента Андрій Єрмак заявив про те, що він позитивно ставиться до можливості розміщення на території України зенітно-ракетних комплексів США Patriot. Він також зазначив, що в даний момент такі ж комплекс розміщують на території Польщі, проте безумовно має сенс розмістити їх і тут, в Україні.

Нагадаємо, що зенітно-ракетний комплекс" Патріот " — зброя американської розробки, яка знаходиться на озброєнні у армії Сполучених Штатів Америки і армій інших країн-союзників.

Нагадаємо, раніше на американському телебаченні виступив Державний секретар США Ентоні Блінкен, який заявив, що якщо Російська Федерація почне робити якісь необдумані або агресивні дії по відношенню до України, то вона повинна бути готова до того, що зіткнеться з наслідками.

Блінкен також розповів, що сьогоднішня ситуація на кордоні Росії і України виглядає серйозно, оскільки зараз біля кордону стоїть більше російських військ, ніж на момент початку конфлікту на Донбасі в 2014 році. Тим не менш, держсекретар ніяк не став коментувати ймовірність військового вторгнення Сполучених Штатів Америки в тому випадку, якщо Росія ініціює повноцінний напад на Україну.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Російській Федерації заявили про те, що у них вже є критерії, за якими відбудеться повномасштабне вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський 8 квітня відвідав позиції українських військових на передньому краї оборони, де роздав нагороди і зробив заяву.

Також "Hyser" писав, що учасник ТКГ і колишній президент України Леонід Кравчук заявив про те, що в разі, якщо Росія нападе на Україну, він відправиться на фронт.