У Верховній Раді України вирішили конвертувати всі валютні кредити громадян у гривню

Про те, що парламентарі схвалили закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо споживчих кредитів, наданих в іноземній валюті", та ухвалили відповідний проєкт закону №4475 у другому читанні з деякими поправками, а за такі глобальні "поліпшення" проголосувало 273 нардепи, повідомляє видання "Цензор.Нет".

Цим законом передбачається примусове проведення реструктуризації абсолютно всіх споживчих валютних кредитів, за якими не спостерігається виконання грошових зобов'язань, або вони не погашені повністю.

Таким чином, всі кредитні зобов'язання у валюті, за такими позиками, будуть конвертовані в національну валюту, за зафіксованим офіційним курсом НБУ на день проведення реструктуризації. Також законом, на п'ять місяців, продовжується дія мораторію, яким заборонялося банкам стягувати нерухоме майно громадян України, надане як забезпечення за валютними кредитами. Тобто чинний до цього мораторій не закінчується 21 квітня 2021 року.

Валюта
Валюта

Як вказується в супровідній інформації до даного проєкту закону, він повинен захистити фізичних осіб-позичальників, що отримали споживчі кредити у валюті інших країн від зловживань з боку банківських установ або фінансових організацій, і зобов'язаний посприяти повного відновлення платоспроможності одержувачів валютних позик, не мали можливості на своєчасне здійснення платежів за такими кредитами, та забезпечити неможливість примусового позбавлення єдиної наявної житлової нерухомості.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у Російський Федерації припускають: військові кораблі США повинні триматися якомога далі від "російської території" незаконно анексованого півострова Крим.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що народні депутати проголосували за проєкт закону, який скасовує обов'язкове ЗНО цього року.

А до цього ми розповідали про те, що у нашій країні планують урізати зарплати чиновників органів державної та місцевої влади.