Росія висунула Україні вимоги

Глава Російської Федерації Володимир Путін на тлі стягування військової техніки українським кордонам, висунув Україні ультиматум. Таку заяву зробив російський історик Валерій Соловей в ефірі "Фейгін LIVE".

Історик заявив, що не знає повний список вимог, які озвучила російська сторона. Однак першою і найголовнішою вимогою Кремля є беззастережна подача води в анексований Крим. При цьому ніякі умови української сторони розглядатися не будуть.

За словами Валерія Соловей ці вимоги передадуть президенту України Володимиру Зеленському, можливо, через главу Франції Еммануеля Макрона або когось іншого. Історик підсумував, що в цілому це виглядає як морально-психологічна перемога Кремля і додав, що ситуація "жахлива".

Нагадаємо, що Російська Федерація активно стягує свої війська ближче до українських кордонів. У той же час експерти дають не найрадісніші прогнози щодо розвитку ситуації на сході України і не виключають повномасштабний напад Росії. Скупчення російської військової техніки біля кордонів України підтверджує, що РФ має намір йти шляхом загострення конфлікту. Перший президент Леонід Кравчук вважає, що якщо в Кремлі вирішуватися на атаку, то конфлікт переросте в повномасштабну Третю світову війну. Він зазначив, що українці готові захищати свою країну і тому так легко, як було Росії в Криму, вже точно не буде. Політик зазначив, що усвідомити всю небезпеку того, що відбувається потрібно не тільки Україні і Росії, а й іншим державам.

Раніше портал Hyser повідомляв, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна повністю готова до російського вторгнення і в разі необхідності дасть відсіч агресору.

Також наш портал інформував, що США публічно попередили Росію про наслідки, у разі нападу на Україну.

Нагадаємо, що Україна заручилася підтримкою нових союзників, які готовий надати підтримку в разі нападу РФ.