Практично відразу після введення санкцій проти Російської Федерації президент США Джо Байден оголосив режим надзвичайної ситуації у сфері національної безпеки країни.

За словами американського лідера загроза обумовлена шкідливою іноземною діяльністю Росії, йдеться у зверненні до Конгресу опублікованому на сайті Білого дому.

Байден вже повідомив Конгрес про те, що видав указ про оголошення режиму НС. Він також уточнив, що називає шкідливими діями Росії:

  • втручання в американські вибори;
  • кібератаки;
  • транснаціональна корупція для впливу на іноземні уряди;
  • переслідування російської опозиції та журналістів за кордоном;
  • підрив безпеки в країнах, важливих для національної безпеки США;
  • порушення міжнародного права, включаючи підрив суверенітету і цілісності інших держав.

Раніше США ввели санкції проти Росії за втручання в американські вибори, хакерську атаку SolarWinds і виплату "нагородних" бойовикам в Афганістані за вбивство американських військових.

Крім того, з США вислали десятьох російських дипломатів у Вашингтоні, які ймовірно працюють на російські спецслужби.

Після чого до Міністерства закордонних справ РФ викликали посла США Джона Саллівана.

Представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що нові санкції, введені адміністрацією Джо Байдена, тільки "підвищують конфронтаційний градус" в російсько-американських відносинах.

До цього Міністерство фінансів США в партнерстві з Євросоюзом, Великобританією, Австралією і Канадою наклало санкції на 8 фізичних і юридичних осіб РФ, що мають відношення до триваючої російської окупації і репресій в Криму.

Раніше Hyser писав про те, що ще три країни вирішили надати підтримку Україні у разі російської агресії.

Також Hyser повідомляв, що назустріч кораблям США в акваторію Чорного моря вийшли судна Військово-Морських сил Російської Федерації.

Нагадаємо, що першою і найголовнішою вимогою Кремля є беззастережна подача води в анексований Крим.