В міністерство закордонних справ РФ викликали посла США Джона Саллівана після оголошення про нові американські санкції та висилку 10 дипломатів, які ймовірно працюють на спецслужби РФ.

"У МЗС Росії викликаний посол США. Ми поділимося з вами додатковою інформацією за підсумками цієї розмови, яка буде для американської сторони важкою", - розповіла речник відомства Марія Захарова "Інтерфаксу".

"Подібна агресивна поведінка, безумовно, отримає рішучу відсіч. Відповідь на санкції буде невідворотньою. У Вашингтоні повинні усвідомити, що за деградацію двосторонніх відносин доведеться розплачуватися. Відповідальність за те, що відбувається цілком на Сполучених Штатах Америки", - заявила вона.

Представник МЗС Росії каже, що американські санкції підвищують конфронтаційний градус в російсько-американських відносинах.

Представник МЗС Марія Захарова, фото: news.myseldon.com

Вона впевнена, що таким чином Київ за підтримки Заходу продовжує інформаційну агресію щодо РФ, щоб відвести увагу від ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, що 15 квітня Сполучені Штати оголосили про нові санкції щодо Росії за втручання у вибори і зловмисну ​​кібердіяльність.

Під санкції потрапили 6 російських технологічний компаній, які допомагали у хакерських атаках проти США російським спецслужбам та 32 юридичних та фізичних осіб, які намагались вплинути на вибори президента США у 2020 році, та здійснювали інші акти дезінформації, 8 фізичних та юридичних осіб, які пов’язані із окупацією Криму та репресіями на півострові.

Раніше Hyser писав про те, що назустріч кораблям США в акваторію Чорного моря вийшли судна Військово-Морських сил Російської Федерації.

Також Hyser повідомляв, що першою і найголовнішою вимогою Кремля є беззастережна подача води в анексований Крим.

Нагадаємо, що ще три країни вирішили надати підтримку Україні у разі російської агресії.