В Україні отримують все більшу популярність система добровільних недержавних накопичень.

Так, в Україні пенсійна система отримує все більше нововведень. Цього разу стало відомо про те, скільки українців вже користуються системою добровільних пенсійних накопичень. Виявляється, що їх вже близько 1 мільйона.

Про це сказала міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час онлайн-презентації нової аналітичної довідки ООН Про соціальний захист в Україні, з фокусом на пенсії, трансляція проходила в Фейсбуці.

«У 2003 році була в Україні введена, тобто були прийняті закони, трирівнева пенсійна система. Солідарна, яка є сьогодні в країні, вона працює, накопичувальна, другий рівень, не впроваджена в країні, працює тільки добровільний рівень. І знову ж таки, через недостатню увагу влади до цього рівня ми маємо те, що сьогодні добровільними накопиченнями користується лише 9% від кількості застрахованих осіб.тобто приблизно 1000000. Це дуже мало і це також недоробки влади, недостатня увага влади до розвитку добровільних накопичень", - розповіла Лазебна.

При цьому вона зазначила, що зараз недостатнє фінансування Пенсійного фонду і кожен раз це стає великою проблемою. Тому що гроші все одно потрібно виплачувати. Але в будь-якому випадку уряд працює над тим, щоб вирішити це. Пенсії щорічно збільшуються і тому є надія на те, що все налагодиться. Крім того в Україні також збільшується і заробітна плата.

При цьому Лазебна нагадала, багато пенсіонерів отримують виплати менше трьох тисяч гривень. І це реально проблема, яку треба вирішувати.

Раніше Hyser писав про те, що Рада придумала в'язниці для тих, хто приховує заробітки.

Також писали, що селянам розповіли, як зняти виплати з картки без банкомату.

Нагадаємо, що українцям показали, як не потрапити до реєстру боржників за комуналку.