Наша країна втратила відомого письменника і громадсько-політичного діяча

Про те, що на 78 році, цю життя покинув Володимир Яворівський, у соціальній мережі Facebook повідомив колишній депутат Львівської міськради Ігор Телішевський.

За словами Телішевського, у вічність пішов український письменник і політик, що стояв біля джерела створення української незалежності.

Відомий письменник Василь Шкляр також прокоментував на своїй сторінці в соцмережі Facebook трагічну подію, відповівши, що дочка Яворівського Леся, повідомила йому про смерть батька близько дванадцятої години ночі.

Володимир Яворівський. Фото: скріншот YouTube-відео.
Володимир Яворівський. Фото: скріншот YouTube-відео.

Зокрема, Шкляр написав, що земний шлях видатного українця Володимира Яворівського добіг кінця, і нагадав про письменника, лауреата Державної премії імені Т. Г. Шевченка(за повість "Вічні Кортеліси" про діяльність ОУН і УПА на Західній Україні), в пору становлення незалежності України своїм словом запалювало серця мільйонів. Всі, хто його знав ближче, не можуть повірити в подію. Яворівський завжди випромінював особливу енергію, незрівнянний гумор і володів дивовижною працездатністю. Після написаних романів про Івана Мазепу і княгиню Ольгу, письменник до останнього моменту працював над роботою всього свого життя - книгою про поета і прозаїка Тараса Шевченка.

Варто нагадати, що Володимир Яворівський обирався до Верховної Ради України в першому, другому, четвертому, п'ятому і шостому скликанні. З жовтня 2001 по листопад 2011 він також був головою Національної Спілки письменників України.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що зупинилося серце легендарного соліста "Піснярів", голос якого обожнювали мільйони шанувальників.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що 16 квітня не стало відомої британської актриси театру, кіно і телебачення Хелен МакКрорі.

А до цього ми розповідали про те, що за стандартні похорони в період пандемії коронавірусної інфекції, українські ритуальні агентства вимагають додаткову оплату.