Максим Степанов розповів, що відбуватиметься на травневі свята.

В Україні триває локдаун. Багато областей знаходяться в так званій "червоній зоні". Тому будь-які масові гуляння під суворою забороною. Але вже скоро буде Великдень і Травневі свята і тому напевно багато будуть збиратися на природі, в парках, щоб відпочити.

У травні під час православного Великодня та інших свят в Україні почне діяти особливий режим карантину. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розкрив подробиці в ефірі телеканалу "Україна 24".

Глава МОЗ нагадав, що українців вражають Британський і Південноафриканський штами коронавірусу, які дуже агресивні і викликають важкі симптоми.

Але в Україні на травневі свята не збираються посилювати правила карантину, але ось стежити за дотриманням вже діючих будуть дуже серйозно. Тому що від цього безпосередньо залежать життя людей. Адже багато лікарень просто переповнені і не можуть більше приймати нових пацієнтів.

"Важливо, щоб виконувалися ті обмеження, які є. Звичайно, буде особливий режим, ми будемо просити, звертатися до громадян, щоб вже почали робити, обмежували контакти по можливості, великі скупчення людей", — заявив Степанов у програмі "Сьогодні ввечері".

Також Степанов зазначив, що в цілому епідеміологічна ситуація в країні поліпшується. Тому що деякі області вже змогли покинути " червону зону "і перейти в" помаранчеву "або"жовту". Але все одно ситуація в країні залишається напруженою. Тому не потрібно розслаблятися завчасно. Це може тільки погіршити ситуацію і не принести ніяких позитивних результатів.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики засмутили погодою на Великдень і Травневі.

Також писали, що Степанов розповів про "особливий режим" карантину на травневі свята.

Нагадаємо, що озвучено прогноз за цінами на продукти на Великдень.