З 15 квітня в "червоній зоні" виявилася Полтавська область.

Так, з 15 квітня Полтавська область у зв'язку з епідеміологічною ситуацією, буде перебувати в "червоній зоні". Про це передавати міністр уряду Олег Немчинов.

За даними МОЗ, в Полтавській області завантаженість ліжок з киснем для хворих COVID-19 становить 51,5%. Також в області фіксують 80-81 госпіталізацію на 100 тисяч населення, нормою Міністерство визначає менше 60 госпіталізацій на 100 тисяч.

Також за добу в області виявили 794 випадки коронавірусного захворювання.

Голова Полтавської ОДА Олег Синегубов відзначити, що про обмеження повідомлять після засідання регіональної комісії з надзвичайних ситуацій.

Згідно з рішенням уряду в" червоній зоні " дію дуже суворі правила карантину. Такі ж обмеження були під час загальнонаціонального локдауну в січні місяці. Але якщо того вимагає ситуація, то потрібно їх дотримуватися і не намагатися порушити. Тому що від них будуть залежати життя людей.

Адже за останній період часу смертність серед населення з діагнозом коронавірус зросла просто до нереальної чисельності. Крім того вірус значно "помолодшав". Все частіше медична допомога потрібна молодим людям і навіть дітям. Також зафіксовані смерті серед дітей та підлітків.

А ось симптоми хвороби стали ще гірше. Люди після навіть одужання протягом тривалого часу не можуть прийти в себе. Їм важко дається адаптація. Адже запахи і смаки можуть бути відсутні до півроку. Також у людей починається важка депресія, що також позначається на здоров'ї людей.

Тому при перших ознаках хвороби потрібно звертатися до лікаря.

Раніше Hyser писав про те, що Кличко розповів українцям про наслідки ковіда.

Також писали, що Степанов розповів про "особливий режим" карантину на травневі свята.

Нагадаємо, що доктор Комаровський розповів про свій стан після вакцинації.