Росія має намір депортувати всіх незаконних мігрантів

Уряд Російської Федерації звернувся до ряду країн, серед яких і Україна, з вимогою повернути своїх громадян, які незаконно перебувають на території РФ. Часу дали до 15 червня 2021 року. Про це інформує видання "Економічна правда".
Заступник глави МВС Росії Олександр Горовий заявив, що всі громадяни інших країн, які знаходяться в Росії нелегально, повинні до 15 Липня покинути територію країни.
За даними МВС РФ найбільше нелегальних мігрантів налічується з Узбекистану і Таджикистану - 332 і 247 тисяч відповідно. Далі, на третьому місці нелегали з України, таких налічується близько 152 тисяч. Також "затрималося" близько 120 тисяч громадян Азербайджану, 115 тисяч громадян Киргизстану і 61 тисяча громадян Вірменії. Найменше нелегальних мігрантів з Молдови та Казахстану - 56 і 49 тисяч відповідно.
За словами Олександра Горового уряд налаштований рішуче і якщо до 15 червня цього року ця чисельність не забереться, то нелегальних мігрантів "піддано покаранню". За його словами таких людей буде депортовано, а кордони РФ закриті.
Варто нагадати, що в Росії затримали представника Генконсульства України Олександра Сосонюка. Дипломата звинувачують нібито в отриманні секретної інформації із закритих баз (БД) ФСБ і органів МВС. У Міністерстві закордонних справ України вже відреагували на затримання і висловили рішучий протест, виключивши висунуті йому звинувачення. Так, Україна висилає старшого дипломата посольства Російської Федерації в Києві у відповідь на дії РФ щодо українського дипломата.

Раніше портал Hyser повідомляв, що США публічно попередили Росію про наслідки, у разі нападу на Україну.

Також наш портал інформував, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна повністю готова до російського вторгнення і в разі необхідності дасть відсіч агресору.

Нагадаємо, що Україна заручилася підтримкою нових союзників, які готовий надати підтримку в разі нападу РФ.