З цього понеділка, 19 квітня, починається Вербний тиждень

Про релігійні празники та народні звичаї у Вербний тиждень, пише видання "Страна.UA".

У перший день тижня, згідно з народним звичаєм, в гості до зятя повинна була прийти теща, захопивши подарунки. Але головне, щоб підношення були зроблені з чистим серцем, і передаючи дари, обов'язково потрібно бажати всього найкращого свіжоспеченої сім'ї.

У Лазареву суботу, православні згадує про диво воскресіння Лазаря, а ті, хто їсть піст додати в раціон рибну ікру. У цей день вважалося відмінною прикметою бути в прекрасному настрої й гнати геть всі негативні думки. Заборонялося скаржитися на погане життя, обговорювати когось і лаятися. Згідно з посівним календарем можна було сіяти горох, оскільки вважалося що він принесе багато повних стручків.

Православне свято. Фото: скріншот YouTube-відео.
Православне свято. Фото: скріншот YouTube-відео.

У Вербну неділю християни східного обряду
шанують вхід Господа нашого в Єрусалим. Дозволяється вживання в їжу риби в цей день посту. Обов'язково для вірян відвідування нічної або ранкових служб, і освячення квітучі гілочки верби("котиків"). Освячені гілочки несуть додому і злегка стьобають ними членів сім'ї, щоб вони завжди були здоровими та жили заможно. Гілки верби необхідно було рвати в екологічно чистих місцях, і ні в якому разі біля звалищ сміття або кладовищ.

Якщо у Вербну неділю сонячна погода з ранковими заморозками - буде рясний урожай, а ясний і теплий день обіцяв великий урожай садових фруктів. Щоб закликати в ваше житло процвітання і стабільність, в цей день потрібно пересадити домашню квітку в горщику, і якщо він пустить коріння і буде рости далі - це до швидкої прибутку. Але якщо ні - чекайте збитки.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що деяким пенсіонерам України до виплат додали по кілька тисяч гривень.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що Уряд РФ звернувся до ряду країн, серед яких і Україна, з вимогою повернути своїх громадян незаконно перебувають на території Росії.

А до цього ми розповідали про те, що в Україні хочуть повністю скасувати пільги на громадський транспорт.