У мережі повідомили про те, що в Крим почалося будівництво нової військової бази.

У мережі були опубліковані нові супутникові знімки, на яких можна помітити будівництво нової російської військової бази на окупованому півострові Крим. Фото опублікувало німецьке видання Spiegel.

Приблизно в 30 кілометрах від міста Марфівка, біля узбережжя, російські військові побудували базу. Ще 15 березня територія пустувала, а 2 квітня вже видно чимало транспортних засобів і надбудов. Аналіз супутникових зображень від 13 квітня показує, що на місці, крім приміщень, в огороджених зонах знаходиться ще тисяча військових машин.

Крім того, якщо уважно подивитися на фото, то можна помітити, що на захід від основного табору розміщується ще один, але менших розмірів.

Нагадаємо, що з початку весни в мережі стали активно публікувати фото і відео, на яких можна було помітити, як Росія перекидала свої війська в окупований Крим.

Крім того не так давно стало відомо про те, що нова військова база була побудована і біля міста Воронежа. На ній вже встигли побувати німецькі журналісти. Судячи з номерних знаків, які були розміщені на військової техніки, то вона була туди пригнана з центрального військового округу.

Багато експертів говорять про те, що це тільки перші кроки російської армії з розширення своїх баз на окупованому півострові Крим. Їх кількість буде збільшуватися.

Раніше в соцмережах з'явилися зображення поїздів на мосту в Крим, завантажених ракетними установками і танками. За деякими даними, вони слідують з сибірського міста Юрга, що знаходиться за тисячі кілометрів.

Світова спільнота вже не раз зверталася до Путіна, щоб він припинив стягувати військову техніку до кордонів України.

Раніше Hyser писав про те, що Путін відправив майже два десятки військових кораблів у Чорне море.

Також писали, що Росія погрожує виселити зі своєї території всіх українців, почнеться масова депортація.

Нагадаємо, що Росія направила до Криму 50 бойових літаків.