У Міністерстві соціальної політики хочуть поміняти порядок видачі пенсії

В останні кілька років кількість пенсіонерів, які отримують пенсійні виплати на банківські картки серйозно збільшилася, тому на сьогоднішній день на пошті пенсії отримує всього близько третини пенсіонерів. Заступник глави Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко заявив про те, що у відомстві планують всіх пенсіонерів перевести в банки і пояснив, як і навіщо пройде такий перехід. Про це повідомляє Інформаційний портал "Радіо Свобода".

Подібне рішення є свого роду уніфікацією, оскільки всі пенсіонери зможуть отримувати свої виплати в зручній для них банківській установі. Це дозволить розвантажити пошту і позбутися черг з пенсіонерів в поштових відділеннях.

Українським пенсіонерам дав час до 1 вересня, щоб вони визначилися, в якому з 40 банків вони хочуть отримувати свої соціальні виплати. Варто також відзначити, що дана зміна означає, що тепер пенсії на будинок будуть доставляти тільки маломобільним категоріям одержувачів пенсій, тобто особам з I групою інвалідності та людям старше 80 років, яких медики визнали такими, що потребують стороннього перегляду.

У Мінсоцполітики пропонують наступну процедуру: пенсіонер або одержувач соціальних виплат вибирає один з 40 уповноважених на це банків, звертається в нього і оформляє собі рахунок. З банку інформація про це надходить вже в забезпечує виплати орган, так що додатково нікуди ходити не буде. Якщо ж пенсіонер нічого не робитиме до 1 вересня, то його автоматично зроблять одному з банків і повідомлять про це.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що існує причина, по якій вони можуть позбутися субсидій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерт заявив, що незабаром всі українські банки позбудуться своїх відділень.

Також "Hyser" писав, що у Пенсійному фонді України розповіли, що українцям робити з трудовими книжками.