У мережі показали незвичайну модифікацію" Запорожця " з однією зміною

"Запорожець"- один з наймасовіших і популярних автомобілів радянського виробництва, не в останню чергу завдяки тому, що він позиціонувався як бюджетний автомобіль. У даній моделі було три покоління, останнє отримало індекс ЗАЗ-968. Крім того, у кожного покоління були доопрацювання і модифікації, правда, не всі з них потрапили в серійне виробництво. Instagram-профіль "zazblogua"показав одну з таких незвичайних модифікацій класичного українського автомобіля.

Йдеться про модифікацію останнього покоління моделі — "Запорожець" ЗАЗ-968М. автомобіль з таким індексом дійсно потрапив у масове виробництво, проте в трохи іншому вигляді. Власник профілю опублікував не серійний зразок цієї машини.

На фотографії, очевидно, зображений один з варіантів того, якою машина могла б бути. Справа в тому, що в модифікації ЗАЗ-968 присутня досить велика кількість відмінностей від звичайного варіанту моделі, велика частина яких стосуються комфорту водія і пасажирів, наскільки це дозволяв бюджетний статус машини, а також доопрацювання технічної частини і силового агрегату.

Зовні, головною відмінною рисою звичайної" мильниці " від її доопрацьованої версії є її задня оптики. Якщо в оригінальній моделі задні фари мають круглу форму, то в модифікації її допрацювали, і фари стали прямокутними. Однак, на представленому прототипі фари ні круглі, ні прямокутні — вони овальні, поділені на три сегменти: білий, червоний і помаранчевий. Незважаючи на те, що в таких фарах вже реалізовані стоп-сигнал і поворотники, конструктори порахували їх недостатньо хорошими, тому в серійному зразку ми вже спостерігаємо саме прямокутні фари.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Великій Британії виявили унікальний"Запорожець".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали, як виглядала експортні "Жигулі" для Угорщини.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали, яку цікаву, але маловідому модель трактора виробляли в Харкові.