Синоптики попередили українців про те, що літо цього року буде аномальним

Найближчим часом погода в Україні буде не по-літньому прохолодною через дощ. До кінця тижня термометри будуть показувати температуру в районі 20 градусів тепла, ночами повітря буде охолоджуватися ще сильніше. Залишок липня буде вже більш теплим, а в серпні знову встановиться більш прохолодна погода. Про це інформаційному порталу "OBOZREVATEL"розповів відомий український синоптик Леонід Горбань.

Експерт зазначає, що цей період позначився погодними гойдалками, коли спекотна погода різко переростає в похолодання. Так, з 9 по 11 липня Горбань обіцяє українцям Доджі і зниження денної температури по країні до 20 градусів тепла, а Нічний — до 15-16 градусів вище нуля.

З наступного ж тижня повітря знову почне прогріватися, а термометри покажуть значення від 28 до 32 градусів спеки. Триватиме це з 11 по 17 липня, експерт припускає, що 16 Липня може пройти дощ, після чого 17 липня знову очікується похолодання, яке досягне піку 22 липня, коли температура знову опуститися до 20 градусів вище нуля.

Літньою температура в центрі країни знову стане тільки в останній декаді липня. 24 і 25 липня ще може випасти дощ, а з 26 числа і до кінця місяця термометри стабільно показуватимуть від 29 до 32 градусів.

На півдні ж до 9 липня відбудеться невелике зниження температури, після чого відбудеться швидке повернення спеки, яка після опадів 10 і 11 числа встановить новий температурний рекорд від 34 до 36 градусів спеки. З 13 липня і після дощів, які пройдуть 17 числа, температура поступово почне знижуватися, а потім південь України знову прогріється до 32 градусів спеки.

Серпень цього року почнеться з традиційної літньої спеки, а закінчиться практично осінніми показниками в 22 градуси вище нуля. Найспекотнішим днем місяця стане 4 серпня, коли термометри покажуть 35 градусів. Примітно, що в південних регіонах країни така температура протримається як мінімум до 14 серпня. Після цього по всій країні повітря поступово ставатиме холодніше.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що на відомому турецькому курорті затонув катер з туристами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у столиці сталася резонансна НП, в результаті якої є поранені.

Також "Hyser" писав, що блогер поділився негативним досвідом відпочинку в популярному Скадовську.