Національний банк України має намір змінити дизайн 1-гривневої і 2-гривневої монет для того, що вони були більш зручні у використанні.

Заступник голови Нацбанку Олексій Шабан під час пресбрифінгу заявив, що монети номіналом 1 і 2 гривні, випущені в 2018 році, зміняться і причина тому занадто сильна їх схожість, пише "ТСН".

За його словами українці часто скаржаться на те, що монети занадто схожі і вони досить часто плутають їх. Особливо це стосується літніх людей або людей з поганим зором.

"Ми почули скарги українців на якість монет 1 і 2 гривні і зараз працюємо над тим, щоб змінити дизайн і зробити ці монети більш зручними для слабозорих і людей похилого віку", — сказав Олексій Шабан.

Крім вищевказаних змін, не планується змінювати інші позиції банкнотно-монетного ряду.

Нагадаємо, що раніше Нацбанк відзвітував з приводу нового етапу лібералізації валютного ринку в Україні. Повідомляється про зняття ключових обмежень на купівлю і продаж долара, євро та ін.

Починаючи з 30 Червня Національний банк зняв обмеження на обмін валюти на національну гривню для пересічних громадян і бізнесу.

Ряд установ отримали повноваження продавати населенню готівкову іноземну валюту за безготівкову гривню через платіжні термінали і каси.

НБУ дозволив банкам проводити операції з продажу та купівлі банківських металів з фізичним постачанням за безготівкові кошти в гривні фізичним та юридичним особам. У їх числі монети.

Також серед етапів лібералізації, що проводяться Нацбанком в Україні, є розширення можливості українських громадян з інвестування за кордон.

Раніше Hyser писав про те, що "ПриватБанк" обрадував клієнтів новиною про введення довгоочікуваної функції.

Також Hyser повідомляв, що українці скаржаться на те, що" ПриватБанк "почав блокувати кошти на картах"універсальна".

Нагадаємо, що "ПриватБанк" обрадував клієнтів новиною про введення довгоочікуваної функції.