Цього року українці зіткнулися з "сюрпризами природи" у вигляді морських бліх, сколопендр, змій і навіть скорпіонів.

Правда водяних скорпіонів, але від цього не менш небезпечних для людини, пише "Обозреватель".

Багато українців вважають за краще відпочивати на Азовському морі тому, що вода тут тепліша через те, що море не глибоке. І саме тут і розплодилося безліч морських мешканців, що доставляють неприємності туристам.

Так, наприклад, в Запорізькій області на курорті Приморськ мешкає велика кількість прісноводних гадюк. Всі вони живуть в лимані і дуже часто навідуються "в гості" в бази відпочинку і пансіонати.

Один з чоловіків під час запливу виявив обідаючу змію.

Незважаючи на те, що в основному це середовище проживання нешкідливих вужів, гадюки теж досить часто зустрічаються.

Головлікар Приморської центральної районної лікарні Євген Гогунський розповів, що цього року до медиків зі скаргою на укус змії звернулася всього одна людина. Сироватки "антигюрза" проти отрути гадюки у приморських медиків немає, але надавати допомогу постраждалим давно навчилися і без неї.

Лікар-інфекціоніст Віктор Петров розповів, як поводитися в разі, якщо людину вкусила змія. За його словами її отрута небезпечна, але не смертельна. Тут головне вчасно звернутися до медиків за допомогою.

Найбільш небезпечний отрута для людей, у які є проблеми зі згортанням крові, а також алергіків.

Ще одні морські жителі не проти вкусити туриста, що знаходиться поруч, і це морські блохи чи бокоплави. Їх укус може викликати не тільки алергічну реакцію, але і анафілактичний шок, якщо людина, наприклад, астматик.

А в столичному озері Редькіно були помічені водяні скорпіони. Якщо він вкусить на глибині, що перевищує зріст людини, то потерпілий може потонути і все через те, що його отрута надає паралізуючу дію. У людини трапляються судоми і він може потонути. Також не виключенийрозвиток алергічної реакції.

Раніше Hyser писав про те, що туристам показали несподівані міста України для літніх подорожей, в яких цікавіше, ніж у Туреччині.

Також Hyser повідомляв, що курортників сповістили про загрозу на Чорному морі. Вода покрилася густим сіро-коричневим слизом, який вбиває риб та інших морських мешканців.

Нагадаємо, що на відомому турецькому курорті затонув катер з туристами.