Синоптики розповіли, коли Україну накриють потужні зливи

Кілька днів поспіль Україну інтенсивно заливали дощі, а температура повітря в багатьох областях була комфортною. На даний момент в країну знову повернулася спекотна погода, проте синоптики прогнозують швидке повернення потужних злив. Про це йдеться в прогнозі Українського гідрометцентру.

З четверга, 8 липня в Україні знову запанувала спекотна і суха погода, яка триматиметься кілька днів. За словами синоптиків у цей період стовпчики термометрів показуватимуть від більш-менш комфортних 29 градусів тепла до 33 градусів вище нуля.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

Однак поніжиться на пляжах і порадіти сонцю вийти тільки до 11 липня. Вже з неділі синоптики прогнозують різке погіршення погодних умов на території всієї України. Очікується, що потужні зливи накриють усі, без винятку області. Така погода збережеться як мінімум до вівторка, 13 липня.

До слова, народний синоптик Леонід Горбань також поділився прогнозом погоди на ці дні. За його словами з 9 по 11 липня в Україні спостерігатиметься зниження денної температури до 20 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів показуватимуть до 15-16 градусів вище нуля. Нова хвиля потепління прийде в країну з 11 липня і триватиме до 17 числа. У ці дні, За словами синоптика, повітря прогріється до 28-32 градусів тепла.

Потім з 17 липня країну накриє чергова хвиля похолодання, пік якої очікується 22 липня, коли стовпчики термометрів опустяться до 20 градусів. Останні дні липня обіцяють бути теплими. За прогнозом синоптика з 26 липня термометри показуватимуть від 29 до 32 градусів вище нуля.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили про нову хвилю аномальної спеки.

Також наш портал інформував, що синоптики розповіли, коли нестерпна спека накриє Україну.

Нагадаємо, що Україну накриє потужний антициклон, який принесе на зміну грозам нову муку.