Члени правління НАК "Нафтогаз" у збитковому для компанії 2020 році отримали 610,1 млн гривень винагороди сумарно.

Про це йдеться у звіті Комітету з призначень і винагород 2020 року, пишуть "Українські Новини".

Суму винагороджень членів правління компанії визначає її рада. Голова газової компанії у своєму листі просить під час засідання розглянути та затвердити підготовлений раніше звіт щодо винагород членів правління. Звіт Комітету прикріплюється до звернення.

Отже, за підсумками минулого року голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв отримав винагороду в сумі 347 млн гривень незважаючи на те, що рік був збитковим.

Так, заступник голови Сергій Перелома, маючи зарплату рівну 7,4 млн гривень, отримав за "виконання роботи на інших ключових посадах у групі Нафтогаз" 24,7 млн гривень. Тільки в квітні 2021 року він отримав 18,5 млн гривень. Загальна сума надбавок склала 62,8 млн гривень.

Директор з трансформацій Отто Ватерландер при окладі 8,8 млн гривень за 2020 рік отримав винагороду рівну сумі 59,5 млн гривень.

Фінансовий директор Петер ван Дрил при окладі 7,4 млн грн отримав ще 45,9 млн гривень.

Директор з юридичних питань Ярослав Теклюк, маючи посадовий оклад у розмірі 5,6 млн гривень, отримав винагороду в сумі 93,8 млн гривень.

Нагадаємо, що в Україні мінімальна заробітна плата становить 8 тисяч гривень, а середня близько 13,5 тисяч гривень. Однак існують і ті, хто отримує близько 80 тисяч гривень і це програмісти.

Середня зарплата в країні залишається на рівні 13,5 тисяч гривень. У столиці України середня зарплата сягає 16,5 тисячі гривень, а в невеликих обласних центрах всього 11 тисяч гривень.

Мінімальна ж заробітна плата становить 6 тисяч гривень. Уряд до кінця 2021 року планує підняти її на 500 гривень.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, як оформити житлову субсидію без офіційного працевлаштування.

Також Hyser повідомляв, що українцям підказали, як домогтися зниження тарифів на гарячу воду та опалення.

Нагадаємо, що українцям дали кілька дієвих порад, які допоможуть знизити суми в платіжках за комунальні послуги на 50%.