Зливи і спека спровокували розмноження величезної кількості комарів, які населили Національний природний парк "Тузловські лимани", що в Одеської області.

За словами відомого еколога і співробітника заповідника Івана Русєва ближче до вечора по всьому горизонту лиманів і Чорного моря з'являється масштабний повітряний планктон. Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Це зачаровує явище сформувалося над трав'янистими спільнотами, над величезною мілководною і вологою частиною НПП "Тузловські лимани", - написав Русєв.

Еколог пише, що полчища комарів більше нагадують клуби диму висотою близько 50 метрів.

Ці комарі називаються комарі-дзвінці і в заповіднику їх живуть мільярди. Ще їх називають комарі-дергуни і хірономіди і вони є сімейство із загону Двокрилі (Diptera).

Русєв розповідає, що поки будуть теплі дні, поки і можна буде спостерігати рої комарів. Щорічно з липня по грудень їх можна спостерігати вечорами, коли сідає сонце - особливо їх багато в безвітряну погоду. У спеку ж вони ховаються під листям.

"Рій комарів лише плавно коливається, а що знаходяться в ньому окремі особини то різко злітають вгору, то падають вниз і при цьому видають різкий дзвін, відсутній при звичайному польоті. Ці комахи - ще один з численних проявів унікального життя навколо нас, яке треба розуміти, любити і оберігати", - вважає еколог.

За словами Русєва ці комарі безпечні для людини, але їх велика кількість спровокувала появу більшої кількості павуків.

Раніше Hyser писав про те, що названі способи, які допоможуть прибрати свербіж після укусу комара.

Також Hyser повідомляв, що синоптики попередили про нову хвилю аномальної спеки.

Нагадаємо, що медики розповіли, як діяти якщо в селі або на дачі вкусив кліщ.