Синоптик попередила українців про повернення аномальної спеки

В останній тиждень погода не балувала українців. У більшості регіонів спостерігалися сильні зливи, які тимчасово "вигнали" аномальну спеку. Однак Україну накрив потужний антициклон, а значить спека повертається і буде посилюватися з кожним днем. Коли та де буде найспекотніше, розповіла синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в facebook.

За прогнозом синоптиків спека в Україні почне посилюватися з п'ятниці, 9 липня. У цей день стовпчики термометрів покажуть від 29 до 33 градусів вище нуля. Спека триматиметься, як мінімум кілька днів і наступного тижня. Без допомоги кондиціонерів буде не обійтися жителям східних регіонів, де денна температура повітря складе від 30 до 35 градусів тепла.

У Києві спека також почне посилюватися з 9 липня і буде стабільно триматися найближчим часом. Невелику свіжість жителям столиці подарує дощ, який очікується 12 липня на Петра і Павла. Однак спеку він не прожене, стовпчики термометрів все також будуть зашкалювати.

Наталка Діденко нагадала, що спекотна погода небезпечна для організму, тому з собою варто завжди брати хоча б невелику пляшку води, щоб не допустити зневоднення. Також не варто забуватися про головні уборах.

У спекотні дні лікарі радять пити часто, але не багато. Буде достатньо всього пару ковтків води кожні 20 хвилин. Також допомогти пережити спеку може чай. Цей напій сприяє охолодженню тіла.

Раніше портал Hyser повідомляв, що зливи покинули Україну ненадовго. Синоптики назвали дату повернення сильних дощів.

Також наш портал інформував, що Україну накрили пекельні урагани і град розміром із сірникову коробку.

Нагадаємо, що фахівці дали ефективні поради, які допоможуть впоратися зі спекою без кондиціонера.