У жовтні багато українців автоматично переважно отримуватимуть пільги на оплату комунальних послуг. Особливістю цієї програми є те, що вона призначена для громадян, яким раніше було призначено нульові субсидії.

Докладніше про те, що цього року субсидію нарахують автоматично, інформує Обозреватель.

Щоб отримати цю пільгу, сім'ї з низьким доходом, нездатні самостійно сплатити комунальні послуги, повинні оформити субсидію. Право на пільги мають як орендарі, і власники житла.

Для оформлення субсидії необхідні такі документи: заява про необхідність, посвідчення особи, декларація про доходи сім'ї, договір оренди чи свідоцтво про право власності на житло.

Якщо ви маєте право на додаткові пільги, надайте всі відповідні документи разом з основним пакетом документів. Оформити субсидію можна як онлайн через платформу Дія та веб-портал Пенсійного фонду, так і офлайн у Центрах надання адміністративних послуг або в Пенсійному фонді.

Субсидія надається на опалювальний сезон та нараховується індивідуально. Очікується збільшення виплат у жовтні. Пільги нараховуються у такі терміни: з 1 жовтня до 30 квітня - опалювальний сезон, що відповідає збільшенню субсидій; з 1 травня по 30 вересня – неопалювальний сезон, що може призвести до зменшення або анулювання пільг.

Читайте також:

Вводитимуться спеціальні бали: українцям розповіли, як почнуть нараховувати пенсії

Вас обов'язково перевірять: що потрібно знати про перекази на картки та до чого готуватися

Пенсію можуть скоротити відразу на 50%: кого це торкнеться і чого очікувати

Зарплати перераховуватимуть у два етапи: скільки ви отримуватимете