Ні для кого не секрет, що Німеччина прийняла з кінця лютого 2022 року понад один мільйон громадян України, які залишили свою країну через повномасштабну російську агресію, і посідає за цим показником друге місце в ЄС після Польщі. При цьому 80% становить частка жінок та приблизно половина приїхала до країни з малолітніми дітьми. Схоже, частина з них буде змушена у 2024 році повернутися на Батьківщину.

Так, стало відомо, що Берлін наступного року виділить максимум 1,7 млрд євро на підтримку витрат на біженців проти 3,75 млрд євро у 2023 році. Таке рішення було вжито в рамках заходів щодо скорочення бюджетних витрат на тлі інфляції, що росте, після кількох років щедрих витрат.

Про це уряд у Берліні в понеділок, 25 вересня, повідомило владу земель, пише Reuters .

За даними джерел Reuters, уряд Німеччини, окрім зменшення витрат для регіонів, повністю скасує свій внесок у витрати на утримання українських біженців та їхню інтеграцію.
Адже до кінця червня 2023 року у Німеччині було зареєстровано 3,26 мільйона біженців – найбільше за останнє десятиліття. Звичайно ж їхня підтримка лягає величезним "тягарем" на міста та муніципалітети країни.
До речі, 13 липня повідомлялося, що понад мільйон українських біженців, які прибули до Німеччини, рятуючись від війни Росії проти України, 44% хотіли б залишитися в країні.

Представник Міністерства фінансів Німеччини заявив Reuters, що зустріч федерального уряду та урядів земель із фінансової підтримки біженців не дала жодних результатів.

"По суті, землі несуть відповідальність за розміщення біженців та турботу про них. Федеральний уряд усвідомлює національний вимір (цього питання. – Ред.)", – додав представник відомства.

Нагадаємо, що Німеччина є одним із лідерів серед країн, які надають Україні військову допомогу. Так, наші захисники отримували від Берліна танки Leopard, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони, різні види артилерії.

Читайте також:

Він і болота пройде, і 50 мішків картоплі перевезе: як виглядає унікальний ЗАЗ на гусеницях

Оголосили на всю Верховну Раду: не стало відомого народного депутата. Все сталося миттєво

Арестович: "Війна триватиме, допоки ми не приймемо необхідність заглянути всередину себе і змінити щось у собі"