Всі українці знають, що ідеальною добавкою до смаженого м'яса, колодця, риби чи паштету є хрін. Не дивно, що багато садівників-аматорів його вирощують. Ось тільки не всі знають, що з цією рослиною потрібно бути вкрай обережним та виділяти місце для вирощування десь на околиці ділянки. Ще б пак, хрін дуже схильний до швидкого самопоширення, тому в досить короткі терміни він може заповнити значну частину землі. Так, поки хтось намагається роками виростити хрін і нічого з цього не виходить, більшість українців не знають, як вивести хрін із ділянки та вважають його бур'яном.
Існує досить багато результативних способів вивести хрін із городу. Можна скористатися одним методом або одночасно застосувати декілька.
Отже, як тільки Ви вирішили почати боротьбу з хроном, необхідно обрізати листя під самий корінь і продовжувати зрізати паростки, що ледь з'являються. Це значно послабить рослину, вона не накопичить поживних речовин і з часом загине.
При цьому одночасно можна вирити його кореневище із землі з використанням спеціальних вил для перекопування. Отже, вилами слід обкопати весь простір навколо хрону в радіусі 1,5 м. Радіус можна зменшити, якщо рослина не дуже велика. Землю потрібно ретельно розпушити.

Далі за допомогою лопати потрібно акуратно підняти кореневище. Робити це потрібно обережно, щоб не обірвати паростки, інакше вони залишаться у землі та виженуть нову рослину.

В ідеалі видалити кореневища з першого разу, потім просіяти землю та зібрати дрібні частинки. Зазначимо, що механічний метод відрізняється високою ефективністю, але при цьому дуже трудомісткий та складний. Ще б пак, як показує практика, у рослини дуже потужний корінь.

Ще один цікавий спосіб того, як позбутися хрону на городі - це виключити потрапляння сонячних променів до рослини. Тут все просто - необхідно будь-яким зручним для вас садовим інструментом видалити зелену частину хрону під корінь, і закрити цю площу від попадання сонця. Для цього можна використовувати дошки, шматок металу, все, що знайдеться у господарстві. Правда, будьте готові, що цей процес може тривати до двох сезонів (два роки), оскільки рослина дуже живуча. Але без сонця хрін точно не зможе жити.