На оплаті за природний газ можна заощадити, скориставшись пільгами на доставку та розподіл цього ресурсу. Однак важливо враховувати соціальні нормативи щодо використання газу, щоб відповідати вимогам.

Соціальні нормативи, що регулюють надання пільг на оплату та доставку газу, розповіли у Пенсійному фонді України.

Відповідно до роз'яснення ПФУ, соціальні норми для витрат на житло та комунальні послуги, включаючи оплату газу, визначено постановою Кабінету Міністрів від 6 серпня 2014 року (№409 "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування" (зі змінами).

Для отримання пільг на оплату послуг з постачання та розподілу газу застосовуються такі соціальні норми:

- За наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання допускається використання 3,3 кубічних метрів газу на місяць на одну особу.
- У разі наявності газової плити, але відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача, допускається використання 5,4 кубічних метрів газу на місяць на одну особу.
- За наявності газової плити та газового водонагрівача допускається використання 10,5 кубічних метрів газу на місяць на одну особу.

Дотримання соціальних нормативів щодо використання газу дозволить отримати пільгову оплату за цей ресурс та заощадити на його доставці та розподілі.

Читайте також:

Будьте готові до великих проблем: в Україні почали відключати газ у багатоповерхівках. Що потрібно знати

Вводитимуться спеціальні бали: українцям розповіли, як почнуть нараховувати пенсії

Вас обов'язково перевірять: що потрібно знати про перекази на картки та до чого готуватися