Президент України Володимир Зеленський закликав країни НАТО надати Україні системи ППО для зміцнення її безпеки напередодні зимового сезону та в очікуванні потенційних російських загроз критично важливій інфраструктурі. Зеленський обговорив актуальні питання оборони під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві. Вони розповіли про поточну ситуацію на полі бою та потреби українських солдатів.

Про це пише «rbc»

Зеленський наголосив на необхідності постійного тиску на агресора і того, щоб Росія зазнавала невдач у своїх діях. Він також торкнувся частих атак російських сил, зокрема використання ними дронів (відомих як «Шахиди»), які становлять значну загрозу стабільності та безпеці України.

"Упевнений, ми можемо й надалі тиснути на агресора так, щоб Росія лише відступала і втрачала, і це правильна тактика", - сказав він.

Враховуючи інтенсивність цих атак та потенційні загрози критично важливій інфраструктурі, Зеленський наголосив на важливості зміцнення можливостей протиповітряної оборони України. Він наголосив на важливості міжнародної підтримки для протидії російській агресії та захисту спільних цінностей. Під час обговорень Зеленський та Столтенберг також зосередили увагу на захисті енергетичної інфраструктури України та добробуті її громадян напередодні зимового сезону.

"В умовах таких інтенсивних атак проти українців, проти наших міст, проти наших портів, важливих для глобальної продовольчої безпеки, потрібна й відповідна інтенсивність тиску на Росію та відповідне посилення нашого повітряного щита. Світ має бачити, як російський терор програє, щоб наші з вами спільні цінності врешті-решт виграли", - сказав Зеленський.

У відповідь на ці побоювання генеральний секретар НАТО висловив готовність надати допомогу Україні, включаючи зусилля щодо мобілізації країн-членів альянсу для надання систем протиповітряної оборони та іншої підтримки, забезпечуючи безпеку та стійкість країни. Співпраця між Україною та НАТО спрямована на протидію цим викликам та захист критично важливої ​​інфраструктури та населення України.

"Генеральний секретар погодився докласти своїх зусиль для допомоги, підтримки нас у цьому питанні, для мобілізації держав-членів Альянсу саме з цією метою. Нам потрібно разом пройти цю зиму, захистити нашу енергетичну інфраструктуру і життя людей", - додав президент України.

Читайте також:

Добре тим, хто вже зробив запаси: в Україні різко дорожчають макаронні вироби

Готуємо машину до осені та зими: що потрібно зробити, щоб двірники ідеально чистили скло

Осіння насолода: рецепт капустяної запіканки з яєчно-сметанною заливкою