На відміну від Росії українці проявляють максимальну цивілізованість до тих росіян, що потрапили в полон. Для них були створенітворили більш-менш нормальні умови з тих бюджетів, які може собі дозволити воююча країна. Принаймі вони не можуть бути прирівняні як катування і ніяк не порівнюються з тими, як українські герої перебувають у полоні.

Так, наприклад, стало відомо, що російських військовополонених годують як офіцерів ЗСУ.

Якщо вірити фотографам Владу та Костянтину Ліберовим, то російських військовополонених в Україні утримують в умовах, що нагадують непоганий санаторій із триразовим харчуванням, медициною ще й зарплатнею за роботу, яку можна собі обрати.

Так, за словами чоловіків, військовополонені забезпеченім повноцінним триразовим харчуванням, з дотриманням норм калорій.

На днях народний депутат Сергій Рудик проаналізував закупівлі, здійснені державною установою "Табір для тримання військовополонених "Захід 1", що на Львівщині.

Виявилось, що російських військовополонених в Україні годують салом, цукерками, сирами, ковбасами та іншими смаколиками. До того ж закуповують харчі за державні кошти та за завищеними цінами.

Про це Сергій Рудик написав у Facebook, посилаючись на дані держзакупівель.

Згідно з оприлюдненою інформацією, державне підприємство "Табір для утримання військовополонених Захід 1" провело тендер на закупівлю сала. Загалом було закуплено 19 кг сала на 5132 гривень. Вартість за 1 кг - 270 гривень. При цьому ціни в торгових мережах за кілограм сала коливаються від 189 до 319 гривень.

Також для військовополонених купували кілька видів ковбаси на 13 635 гривень, крем-суп та картопляне пюре на 3 450 гривень, згущене молоко на суму 4 500 гривень, а ще цукерки різних видів на 12 434 гривень.

Читайте также:

Украинским семьям с детьми выдадут помощь в 10 тысяч гривен: что нужно знать

Готовимся к зиме: что такое "черный лед" на дорогах и как из-за него можно вылететь с трассы

Это настоящий ресторанный шедевр: рецепт кальмаров, фаршированных грибами, рисом и сыром в духовке