Українські пенсіонери, зокрема вимушені переселенці (ВПО), які мають заборгованість із пенсії не з власної вини, мають право на отримання доплат до пенсії. У вересні уряд виділив додатково 536 мільйонів гривень на виплату пенсій переселенцям за періоди, які вони не отримували у минулому. Аналогічна виплата запланована на жовтень.

Про це повідомляє «napensii»

Ось деякі ключові подробиці про ці додаткові платежі:

Ці виплати призначені для ВПО, які мають заборгованість за пенсіями за попередні періоди не з власної вини.

Пенсіонери з числа переселенців, у пенсійній справі яких обліковуються невиплачені пенсії минулих періодів, отримають додатково 2093 гривні. Ця сума еквівалентна прожитковому мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Уряд вніс зміни до бюджету Пенсійного фонду на 2023 рік ухвалою № 944, збільшивши асигнування до 1 мільярда гривень на виплату пенсій за минулі періоди переселенцям.

Особливий порядок виплати пенсій за минулі періоди переселенцям регламентовано постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2021 року №1165.

Метою цих додаткових виплат є надання фінансової підтримки ВПО, у яких відбулася затримка пенсії за незалежними від них обставинами, та забезпечення отримання ними фінансової допомоги, на яку вони мають право.

Читайте також:

Чому так одразу не робили на заводі? Умілець показав, як мав виглядати наймодніший ЗАЗ

Розміром майже з господаря: українець показав гігантських кроликів, які дають по 5 кілограмів м'яса

Перевірено нашими бабусями: цей простий засіб допоможе назавжди забути про плісняву у ванній.