Прогноз погоди на жовтень 2023 року в Україні вказує, що температура буде нижчою, ніж у вересні, із середнім діапазоном 7-13 градусів Цельсія (і до -5 градусів у Карпатах). Хоча перша половина жовтня очікується теплою та сухою, у другій половині місяця очікується значне зниження температури через циклон. До кінця місяця у північних регіонах можуть настати заморозки, але снігопад малоймовірний, за винятком Карпат.

Про це пише "glavred", посилаючись на прогноз Укргідрометцентру.

У Західній Україні в першій половині місяця настане золота осінь, за якою піде зниження температури з можливістю випадання снігу. Проте вже до кінця місяця бабине літо повернеться.

У північних регіонах буде два тижні сухої та теплої погоди, перш ніж циклон принесе різке зниження температури та можливий снігопад. Настане бабине літо.

У Центральній Україні, особливо у Вінницькій області, у першій половині жовтня буде тепла та сонячна погода. Після цього настане похолодання, але без значного снігопаду, а наприкінці місяця повернеться бабине літо.

На сході України перша половина жовтня також буде теплою, після чого піде зниження температури та можливий мокрий сніг. Наприкінці місяця очікується коротке бабине літо.

У південних регіонах, зокрема у Криму, жовтень буде відносно теплим, температура повітря буде близько +26-28 градусів тепла. Більшу частину місяця очікується бабине літо з деякими дощовими днями.

Загалом, хоча друга половина жовтня може принести похолодання і навіть сніг у деяких регіонах, прогнозується, що бабине літо повернеться, що забезпечить м'якіші погодні умови наприкінці місяця.

Читайте також:

На такому можна і картоплю перевозити, і компанією на рибалку їздити: умілець зробив усюдихід із Іж-2715 "каблук"

Його любив увесь світ: не стало зірки "Гаррі Поттера". Все сталося зненацька

Таке розмітять і дорослі, і діти: рецепт чудового курячого філе в морквяному клярі