Повідомлений "Газпромом" спад видобутку газу в Росії на 24,7% у першій половині 2023 року пояснюється поєднанням факторів, серед яких примітним є небажання європейських країн імпортувати російський газ. Таке зниження видобутку розглядається як наслідок політично вмотивованих рішень, ухвалених кількома країнами про скорочення чи припинення залежності від російського газу.

Про це повідомляє «obozrevatel»

"Як повідомляє Інтерфакс, згідно зі звітом "Газпрому", за підсумками першого півріччя 2023 року видобуток природного та попутного газу в Росії склав 179,45 мільярда кубометрів. "Зниження на 24,7% пов'язане з прийняттям у низці країн політично вмотивованих рішень, спрямованих на відмову від імпорту російського газу", - йдеться у звіті.

Геополітична напруга, включаючи війну в Україні, яку розв'язала РФ, сприяла відмові Європи від російського газу. Крім того, свою роль у скороченні споживання газу на континенті відіграли економічні та погодні чинники. Рішення «Газпрому» припинити постачання газу до Європи трубопроводом «Північний потік» і припинити постачання до країн, які не бажають платити в рублях, є частиною ширшого геополітичного контексту, що впливає на газову галузь.

"Споживання газу у звітному періоді перебувало під впливом погодних, економічних та геополітичних факторів. Уповільнення економічної активності в Європі сприяло збереженню показників споживання газу на низьких значеннях. При цьому попит на російський газ у даному регіоні також перебував під впливом геополітичного фактора та високого рівня заповнення європейських ПСГ", - повідомила компанія.

Хоча «Газпром» диверсифікував свої маршрути поставок, продовжуючи використовувати трубопровід «Турецький потік» для виходу на європейські ринки, компанія зіштовхнулася з серйозними проблемами у підтримці видобутку та експорту газу в мінливому геополітичному ландшафті.

Це все говорить про явні проблеми з видобутком газу на території Росії.

Читайте також:

Машина перетвориться на курник: чим небезпечні тривалі простої автомобіля

Є на кожній кухні і не тільки: чим швидко відмити руки після чищення маслюків

Не повторюйте ці три помилки: що потрібно знати при висадженні тюльпанів на зиму