В уряді звернули увагу на зростання кількості людей, які потребують соціальної підтримки на тлі зменшення соціальних працівників. Тих, які продовжують працювати на цій ниві, вирішили віддячити.

У Міністерстві соціальної політики вирішили запровадити надбавки до окладу для громадян, зайнятих у системі соціального захисту населення під час повномасштабної війни. Очікується, що надбавки у розмірі 50% або 100% до окладу отримають майже 42 тисячі соціальних працівників.

Для кого передбачено надбавки до окладу

Виплати отримають такі особи:

  • співробітники Київського центру соціальних служб та обласних соцслужб (практичні психологи, соціальні менеджери, методисти, фахівці із соціальної роботи);
  • представники комунального сектора (соціальні працівники, спеціалісти із соціальної роботи, соціальні менеджери, психологи, молодший медичний персонал).

Максимальний розмір доплати працівникам, зайнятим у комунальному секторі та які надають соціальні послуги населенню – 100% посадового окладу. Співробітникам Київського міського центру обласних соціальних служб доплатять 50% від нього.

Вказано, що через повномасштабну війну з РФ в Україні збільшилася кількість сімей, які потребують допомоги, зокрема соціальних послуг. За даними ВООЗ, кожна четверта сім'я потребує психосоціальної підтримки та супроводу, а місцях ведення активних бойових дій допомога потрібна всім місцевим жителям.

У пояснювальній записці зазначено, що соціальні послуги найбільш популярні серед мешканців Донецької, Чернігівської, Миколаївської, Запорізької та Хмельницької областей. Наразі в Україні продовжують працювати близько 84% від затвердженої штатної чисельності соціальних працівників.

Читайте також:

Займає всього 2 хвилини: як можуть викрасти вашу машину за допомогою звичайної пластикової пляшки

Масове отруєння людей у ​​найвідомішому шоколадному закладі Львова: розкрито перші деталі

Переселенці отримають гроші на оренду житла: що потрібно про це знати

Росіяни вже "розкусили" Путіна і почали ховатися від мобілізації у психіатричних лікарнях