Вже ні для кого не секрет, що після того, як США ухвалили рішення про постачання ЗСУ тактичних ракет ATACMS, Німеччина може наважитися відправити Києву TAURUS. Ці крилаті ракети класу "повітря-земля" хоч і відносяться до різних типів, але можуть використовуватися для однієї і тієї ж мети - точкового ураження наземних об'єктів, техніки та живої сили. У Кремлі чудово розуміють, що такі постачання зможуть перенести лінію фронту на територію Росії, і від цього у російського керівництва настає паніка.

Днями стало відомо, що голова комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман (Вільна демократична партія) знову виступила за якнайшвидше постачання Києву крилатих ракет Taurus і при цьому висловила думку, що їх використання Збройними силами України для завдання ударів по цілях на російській території стало б обґрунтованим.

Довідка:

  • TAURUS - це дозвукова авіаційна крилата ракета класу "повітря-земля" німецько-шведського виробництва. Вона використовується для високоточних ударів за захищеними або підземними цілями. При цьому мається на увазі, що ракета має запускатися з літака без заходу до зони ППО противника.

Не минуло й 24 години, як заступник голови РБ Росії Дмитро Медведєв обізвав депутата німецького Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман дурницею і пригрозив знищенням німецьким заводам.

Відповідну заяву колишній російський президент зробив 1 жовтня на своєму каналі у Telegram. Його обурило, що голова комітету з оборони ФРН підтримує включення німецьких Taurus до пакетів військової допомоги Україні.

"Якщо постачання ракет Тaurus відповідають міжнародному праву, то в такому разі й удари по німецьких заводах, де ці ракети роблять, будуть повністю відповідати міжнародному праву", - сказав Д. Медведєв .telegram-каналі.

У цьому посту він образив міністра оборони Великобританії Гранта Шаппса, назвавши його " новоспеченим кретином " . Росіянину не сподобалася його ідея перенести курси підготовки українських солдатів на територію України.

Медведєв вважає, що британські інструктори в цьому випадку будуть "легальною метою" ЗС РФ і вони "безжально знищуватимуться". "Причому вже не як найманці, а як британські натовські фахівці", - написав представник Кремля.

"Все-таки ці здивування активно штовхають нас до третьої світової…" – завершив свої роздуми підручник Путіна.

Читайте також:

Путін уже нічого не вирішує: експерт розповів, хто насправді керує Росією

Путін змушений піти на черговий "жест доброї волі": що відомо про нові сюрпризи

Готуйте свічки та сухарі: у Пенсійному фонді розповіли, хто залишиться без виплат