Якщо в будинку мало місця, багато українців розцінюють гараж як "додаткові квадратні метри". І справді, крім необхідних для експлуатації автомобіля речей, у гаражі середньостатистичного українця можна знайти найнесподіваніші речі. Однак деяким з них там не місце, адже це може становити небезпеку.

Для більшості чоловіків старшого віку гараж – це не тільки місце зберігання автомобіля, але й майстерня, сховище інструментів, запчастин, а іноді й каністр із бензином. Якщо вірити статистиці, то в гаражі середньостатистичного українця можна знайти найнесподіваніші речі, все те, що здалося зайвим у будинку: це лакофарбові вироби та розчинники, що залишилися після ремонту будинку, старі газети, стовбур. Деякі запасливі дачники примудряються зберігати у гаражі навіть газові балони.

Багато з тих речей, що зберігаються в гаражі, в господарстві ніколи не стануть у нагоді, але завдяки саме цим предметам гараж перетворюється на пожежонебезпечний і навіть вибухонебезпечний об'єкт. І справді, за статистикою, пожежі в гаражах дуже часто закінчуються вибухами, жертвами яких стають насамперед пожежні, що розкривають ворота гаража.

Як повідомляє BHG , для зберігання в гаражі підходять садові інструменти, автозапчастини та вуличне обладнання, а от дровам, макулатурі, банкам з фарбами або іграшкам у гаражі не місце.

Наголошується, що перше, що потрібно винести з гаража, це балони із пропаном.

Згідно з правилами пожежної безпеки, в гаражі забороняється зберігання предметів домашнього вжитку, понад 20 літрів бензину та понад 5 кілограмів мастильних матеріалів. Тим більше, не можна зберігати в гаражі газові балони. Приміщення гаража повинне постійно утримуватися в чистоті, не захаращуватися сторонніми предметами та матеріалами. Навколо машини, що стоїть у гаражі, має бути вільний прохід завширшки не менше 0,6 метра.

Пропан може випливати, що може швидко спровокувати пожежу, навіть якщо легко завести машину поблизу. І взагалі – уникайте зберігання будь-яких легкозаймистих речовин у гаражі. Найкраще місце для таких речовин – на вулиці у добре провітрюваному та затіненому місці.

Фарба та інші хімічні речовини – тривалий вплив тепла та холоду призведе до пошкодження залишків фарби. Крім того, дно банок почне іржавіти, якщо залишити його на цементній підлозі гаража. Пари можуть виходити з пестицидів та засобів для чищення, забруднюючи повітря – власник гаража може отруїтися.

Будь-які речі з тканини не слід тримати в гаражі через ризик ушкодження гризунами. Крім того, у присутності тепла та вологості почнуть рости пліснява та грибок. Тому уникайте зберігання одягу, постільної білизни, матраців, килимків або м'яких меблів у гаражі, щоб уникнути пошкоджень.

Подібно до тканини, папір стає розсадником цвілі та цвілі під впливом тепла і вологості. Зберігайте всі папери, такі як важливі документи, сімейні фотографії або сувеніри, такі як листи та листівки поза гаражем, щоб вони збереглися.

Ніколи не залишайте картонні коробки, особливо якщо вони заповнені речами, в гаражі, оскільки вони стануть гарною їжею для тварин, а волога швидко зіпсує вміст коробок.

Всі іграшки для будинку повинні залишатися вдома, особливо плюшеві та дитячі речі, які часто складаються з тканини. Доречно зберігати вуличні іграшки в гаражі, оскільки вони призначені для суворіших умов. Але їх слід або запечатати в пластикові контейнери, або часто витрушувати і очищати, щоб захистити від плісняви, що сховалися, і комах", – кажуть експерти.

Також слід забрати з гаража дрова. Зазначається, що їх можуть зашкодити жуки та мурахи. А ще вони можуть відволіктися і стати непридатними для розпалювання.

Читайте також:

І не потрібно купувати нові: як швидко відновити двірники на вашому автомобілі. Три хитрощі

Це небезпечний місяць: астролог розповіла, як не залишитись без грошей у жовтні

Його не продавали простим радянським людям: у Фінляндії знайшли унікальний "Москвич" із незвичайним кузовом

Зекономили на дронах: вантажний потяг збив зенітно-ракетний комплекс росіян разом із екіпажем