Багато хто чув, що звичка пити чай, не виймаючи ложечки зі склянки чи чашки, це не зовсім пристойно. Ще б пак, ложка, що стирчить з чаю, заважатиме насолоджуватися чаюванням; гриміти, стукаючи об стінки порцелянової чашки; вискакувати з посуду, що призведе до виплескування гарячої рідини, опіку. А якщо під час чаювання ще й відволіктися на розмови, то можна ненароком і зовсім поранити око ложечкою, що стирчить з чаю. Однак, як виявилося, ця заборона пов'язана не лише з етикетом.

Так, з давніх-давен існують забобони, пов'язані зі столовими приладами. Особливо багато прикмет прийшло до сучасної людини про ложки, адже ними користувалися частіше, ніж вилками.

І справді, наші предки були впевнені, що залишена в чаї металева ложечка служить зручним містком для різної нечистої сили. Зло дуже легко зможе наситити рідину, а потім разом з нею проникнути в людину, навівши на неї псування.

Так, згідно з повір'ями, через ложку в тіло людини можуть пробратися демони, які вплинуть на її життя: спричинять лихо, погіршать стан здоров'я, зашкодять фінансовому становищу.

Крім того, залишена ложечка так часто стає причиною розлитого чаю. А всім відомо, що гаряча і ароматна калюжа на підлозі або скатертині символізує зневагу до матеріальних благ, які людина отримує лише завдяки заступництву вищих сил. Така явна зневага до Божої допомоги з великою ймовірністю гарантує негайне покарання, яке виявиться у значному скороченні фінансового потоку та професійних проблемах.

Для незаміжніх дівчат прикмета "ложечка у чашці" має особливе значення. Якщо юна чарівниця так погано вихована, що навіть чай п'є, не виймаючи ложки, навряд чи вона найближчим часом знайде собі пристойного нареченого. Так що нешвидке заміжжя для дівчини, яка забуває про правила хорошого тону і не думає про майбутній добробут, є цілком закономірним та обґрунтованим пророцтвом.

До речі, тлумачення прикмети залежить ще й від місця дії та від того, хто не виконує правил поведінки за столом.

Залишить ложку:

  • дитина - до розладу з батьками, образами на них;
  • дівчина - до розлучення з коханим, серйозної сварки з ним;
  • літня людина – втратила довіру оточуючих;
  • чоловік – зустрінеться суперник, який зможе здолати;
  • людина при відвідуванні бару, ресторану, кафе – втратити повагу в очах начальства;
  • за чаєм будинку – з'являться фінансові труднощі;
  • у гуртку, перебуваючи у гостях – до втрати допомоги впливової особи, краху планів.

Читайте також:

Церковне свято 4 жовтня: цього дня можна дізнатися по листі на березі

Для чого деякі люди обгортають смартфон фольгою: це міф чи справді воно працює?

Осінь проганяє тепло: синоптик розповіла, коли Україну накриє дощами та вогкістю

Це небезпечний місяць: астролог розповіла, як не залишитись без грошей у жовтні