Чимало українців сподіваються на отримання житлової субсидії для оплати комунальних послуг, проте наявність автомобіля може стати причиною відмови в отриманні пільги.

Докладніше про те, хто залишиться без допомоги на оплату комунальних послуг, читайте у нашому матеріалі.

Відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, якщо хтось із членів сім'ї має у власності більше одного автомобіля з роком випуску, що не перевищує 15 років (за винятком мопедів та причепів), то субсидія не буде призначена.

Нещодавно Пенсійний фонд відповів на запитання однієї українки про можливість отримання субсидії за наявності двох автомобілів, один із яких випущений у 2008 році. Фахівці уточнили, що вона не матиме права на субсидію, оскільки дотримання умови за роком випуску автомобіля є обов'язковим для отримання пільги.

Крім того, варто зазначити, що подання документів на житлову субсидію зможе бути здійснено лише після того, як мине час, і автомобіль, випущений у 2008 році, досягне віку старше 15 років. Таким чином, українці, які мають відносно "свіжий" автомобіль, не зможуть отримати субсидію доти, доки автомобіль не досягне зазначеного віку.

Важливо, що правила отримання житлової субсидії може бути змінено чи змінено у майбутньому. Тому рекомендується регулярно перевіряти оновлення та офіційні оголошення Пенсійного фонду для отримання актуальної інформації про правила та умови отримання житлової субсидії.

Читайте також:

Готуємося до подорожчання важливого продукту: без нього не обходиться жодна господиня

Вистачить лише на хліб та консерви: кому уріжуть пенсії одразу на 20%. Роз'яснення

Будьте готові до великих проблем: в Україні почали відключати газ у багатоповерхівках. Що потрібно знати